Wizz Air въвежда нови такси в академията си за пилоти

Всеки, който желае да премине интегрирано обучение за пилот може да се възползва от разсрочено плащане

Wizz Air въвежда нови такси в академията си за пилоти

Снимка: Economic.bg

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air въвежда нова схема за плащане на обучението в своята академия Wizz Air Pilot Academy. Всеки, който желае да премине интегрирано обучение ATPL (A) за пилот на Wizz Air може да се възползва от разсрочено плащане, съобщиха от компанията. 

Общият размер на таксата за интегрирано обучение Wizz Air ATO ATPL (A) е 61 460 евро. Кадетите вече могат да платят авансово само първоначалната такса от 13 950 евро, а останалата част от таксата се плаща на вноски по времена първите години, след като обучаващите започнат работа като пилоти в Wizz Air. 

Интегрираната тренировъчна програма на WIZZ се състои от 750 часа наземни курсове, 60 часа – в симулатор и 145 часа полети, в продължение на 17 до 21 месеца в едно от училищата за пилоти, партниращи на компанията. 

Кадетите, които успешно завършат програмата на Wizz Air Pilot Academy, могат да участват в Програмата за преход между авиокомпании, Курс за квалификация за конкретен тип самолет, Линейно обучение и други вътрешни тренинги в WIZZ

След като се присъединят към авиокомпанията като първи офицери, кадетите могат да кандидатстват за старши първи офицер след около две години и след минимум още две години могат да кандидатстват по програмата за надграждане, за да станат един от командирите на самолет Airbus A320/A321 и на A321neo, който представлява най-новата технология в индустрията.
Коментари: 0