YouTube има нов дизайн

Новата визия на сайта е достъпна по избор

YouTube има нов дизайн
1532 ~ 1 мин. четене
Година след като платформата за видеосподеляне YouTube започна тестове на нов по-минималистичен дизайн, новата версия вече се разпространява официално, като потребителите имат опция да си я включат. Ако потребителите изберат новия дизайн, но не им допадне, могат лесно да я премахнат и да се върне старият дизайн.

Всъщност, новият уебсайт на YouTube напомня повече на YouTube TV – със строг акцент върху менютата на сайта и върху съдържанието на създателите.

"Искаме потребителският интерфейс да разсейва", каза Фред Гилбърт от YouTube, цитиран от Mashable. По неговите думи винаги съдържанието трябва да е акцентът и именно по това са се водили разработчиците в създаването на новия дизайн. 

Гилбърт също така посочи, че са вложени големи усилия и в това да се улесни откриването на повече видеоклипове. 

В новата версия е променен и цветът на заглавията на видеата – доскоро те разсейваха със син цвят, а сега са в черно. Менютата на страничната лента също са изчистени, дори логото на YouTube и лентата за търсене в горната част са по-малки. 

Сайтът е разработен значително по-интуитивно – например когато скролвате надолу и стигнете до края, не е необходимо да кликвате върху „Заредете повече“, а съдържанието се попълва автоматично.

Повече за новия дизайн на сайта и как може да го активирате, вижте тук
Подкрепи Economic.bg