За Путин икономиката и социалната сфера са над сигурността

Трябва да се обединим срещу световния тероризъм и да създадем система за колективна сигурност, заяви руският президент

За Путин икономиката и социалната сфера са над сигурността
3623 ~ 2 мин. четене

Решаването на проблемите, свързани с икономиката и социалната сфера на Русия, имат по-голямо значение от въпросите на сигурността и международните отношения, заяви руският президент Владимир Путин пред Държавната дума, цитиран от ТАСС.

„Всичко е важно – сигурността и международните отношения, но няма нищо по-важно от икономиката и социалната сфера“, каза държавният глава. Путин отбеляза, че същото важи и за здравеопазването, образованието, жилищно-комуналното стопанство, подкрепата за майчинството и детството.

„Разбира се, това са много сложни, може да се каже дори тежки въпроси, но от това как ние с вас ще ги решаваме ще зависи бъдещето на нашата страна“, подчерта президентът.

Още в началото на годината Путин предупреди правителството да бъде готово за всякакво развитие на ситуацията на пазарите за суровини, на фондовите пазари. „Много внимателно трябва да следим и да имаме сценарии за развитие на руската икономика при всякакви варианти“, заяви тогава руският лидер.

Преди няколко дни, по време на икономическия форум в Санкт Петербург, Владимир Путин призова европейските лидери да подобрят отношенията със страната му въпреки санкциите, които ЕС удължи. „Европейският съюз би трябвало да прояви гъвкавост и да вземе под внимание интересите на европейските инвеститори, които искат да правят бизнес с Русия“, каза държавният глава.

„В миналото Западът се опитваше да изолира СССР. Нашата държава се опитваше да предупреди западния свят за нацистката опасност, но редица страни предпочитаха да ни изолират“, каза руският президент по повод навършването вчера на 75 години от нападението на хитлеристка Германия срещу Съветския съюз. Путин и депутатите станаха на крака и почетоха паметта на загиналите с минута мълчание.

Владимир Путин направи паралели между събитията от среда на ХХ век със съвременната геополитическа обстановка. „Сега западните държави се опитват да ни сдържат. НАТО провежда агресивна политика, като провежда маневри край границата на нашата страна. Ето защо ние сме принудени да инвестираме в нашата отбрана. Ние трябва обаче да се обединим срещу тероризма в света и да създадем система за колективна сигурност“, заяви още Путин.    Подкрепи Economic.bg