Забранява се продажбата на билети от шофьорите на градския транспорт в София

Мярката е във връзка с пандемията от коронавирус

Забранява се продажбата на билети от шофьорите на градския транспорт в София
10299 ~ 1 мин. четене
Столична община забранява продажбата на билети от шофьорите в градския транспорт в града. Това е една от мерките на общината във връзка с коронавируса. Тя се въвежда със заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова. 

Оказва се, че покупката на билет за столичния градски транспорт става почти невъзможна, тъй като от началото на годината Центърът за градска мобилност премахва апаратите, от които пътниците в трамваите и тролеите закупуваха билети. Като причина бе обявена внедряващата се в момента нова тикет система, която е в тестов режим и ще заработи евентуално към края на 2020 г. Така от няколко месеца апаратите за билети липсват и на пътниците се налага да купуват билети от водачите. 

На 22 февруари затвори търговската верига Lafka, чиито павилиони бяха разположени близо до спирките на градския транспорт и продаваха билети. Така отпадна още една възможност за закупуване превозни тикети.

Заради новата мярка срещу коронавируса закупуването на билет за градския транспорт в София ще е още по-трудно, тъй като от преди това има проблем с липсата на места за продажба на билети. 

Билети могат да бъдат закупени от мрежата от търговци, които работят с ЦГМ и от пунктовете на Центъра.
Коментари: 0