Забравете за летящите коли, задават се вървящите. И не само...

Hyundai е готова за нещо коренно различно и може би дори революционно

Забравете за летящите коли, задават се вървящите. И не само...

Снимка: Hyundai Elevate Concept

Летящите коли са една от технологичните тенденции на бъдещето, върху която експериментират не една и две компании. На хоризонта обаче се оформя още една интересна иновация – ходещи превозни средства. Но и не само.

След пет десетилетия, прекарани в създаването на автомобили, джипове и микробуси, Hyundai е готова за нещо коренно различно и може би дори революционно, пише Robbreport. Южнокорейският производител обяви старта на ново подразделение, което ще се заеме с разработките на футуристични возила, способни да вървят, подобно на машините в „Трансформърс“.

Компанията обяви своето ново звено по-рано тази седмица. То се нарича New Horizons Studio и в екипа му са привлечени ветерани от Силициевата долина. Те ще се съсредоточат върху разработването на това, което компанията нарича Ultimate Mobility Vehicles (UMV) – превозни средства, които досега са били виждани само в научно-фантастичните филми и игри.

Става дума за автомобили, които дори няма да се нуждаят от пътища, за да стигнат там, където искат. Те ще могат да прекосяват неравни планински терени и да газят във вода. За целта екипът на Hyundai ще трябва да преосмисли напълно идеята за моторните превозни средства и почти със сигурност ще оборудва своите изобретения с изкуствен интелект и роботика.

Компанията вече анонсира нещо подобно миналата година, когато на Computer Electronic Show (CES 2019) представи своя концептуален Elevate Hyundai.

През цялата история човечеството споделя вродено желание и нужда да изследва нови граници. New Horizons Studio предвижда да създава превозни средства, които да се движат с безпрецедентна мобилност “, заяви Hyundai в прессъобщение.

Продуктите ще са насочени към клиенти, които имат нужда от пътуване по нетрадиционен и офроуд терен, включително места, където превозните средства никога не са минавали преди. Тези превозни средства ще бъдат обект на по-предизвикателни приложения и среда, приспособими към променящите се условия.“

R&D звеното на Hyundai дава заявка, че ще преосмисли представите ни за превозните средства, очертавайки напълно нови граници на въображението.

Коментари: 0