Задава се най-скъпият iPhone в историята

Юбилейният iPhone 8 ще впечатли не само с функции и дизайн, но и с висока цена

Задава се най-скъпият iPhone в историята
Apple иска юбилейният модел на iPhone да остане в историята с множеството технологични иновации и иновативен дизайн, които предстои да видим наесен. Компанията от Купертино обаче е решила iPhone 8 да бъде запомнен и с още нещо – с цената му. А тя няма да е никак ниска – около 1000 долара в САЩ и 1000 паунда във Великобритания.

Според анализаторите Шон Харисън и Франк Карсън, Apple прави все повече разходи за разработки на нови функции и дизайн. Техните изчисления са показали, че очаквания OLED екран, безжичното зареждане, 3D камерата, функцията за добавена реалност (AR) и по-скъпата памет ще повишат производствената цена на едно устройство с поне 10%.

Цената изглежда много висока, особено когато се сравни с флагмана на Samsung - Galaxy S8, който струва 689 паунда във Великобритания.

Кети Хуберти, анализатор в Morgan Stanley, прогнозира средна цена от 753 долара за iPhonе през 2018 г., докато по-рано очакванията бяха за $675. Покачването се обяснява именно с високата предполагаема цена на iPhone 8, както и със скъпия iPhone 7 Plus, който струва с около $100 повече от стандартен iPhone 7.
Коментари: 0