Захариева: В ход са преговори за откриване на визови центрове във Виетнам

Разширяваме визовите центрове в Русия на над 50, заяви вицепремиерът

Захариева: В ход са преговори за откриване на визови центрове във Виетнам
Разширяваме визовите центрове в Русия на над 50, в Китай – на над 15, в Индия от март ще имаме изнесени визови центрове, за Виетнам са в ход преговори в момента. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на среща с ръководството на Асоциацията на почетните консули. На срещата министър Захариева обсъди възможностите за съвместна работа в сферата на международните и икономически отношения на страната ни.

,,Българската външна политика трябва да бъде икономически насочена. На всички заминаващи посланици казвам, че икономиката на страната ни е топ приоритет. България трябва да бъде добре. Това може да става чрез култура и туризъм, което би допринесло за развитието на българския бизнес‘‘, подчерта външният ни министър.

Захариева информира ръководството на Асоциацията на почетните консули, че по инициатива на министерството през октомври ще бъде организирана среща  на всички почетни консули, представляващи България по света. Подобен форум би допринесъл  за привличане на инвестиции към България. 

,,Смятам, че почетните консули могат да вършат чудесна работа и го правят. Благодарна съм на много почетни консули за подпомагането на развитието на българския бизнес“, подчерта министър Захариева.
Коментари: 0