Западният плаж в „Свети влас“ може да се окаже с най-скъпи чадъри в комплекса

Цената на комплект плащни принадлежности ще достига до 30 лв., става ясно от решение на правителството при избора на концесионер

Западният плаж в „Свети влас“ може да се окаже с най-скъпи чадъри в комплекса

Снимка: pixabay

7288 ~ 2 мин. четене

Цената на чадърите и шезлонгите на морския плаж „Свети Влас – запад“ ще е в размер на до 10 лв. за всяка бройка чадър и шезлонг. Това стана ясно от решението на Министерския съвет, с което се определя фирмата „Блу Съмър“ ЕООД за концесионер на морския плаж през следващите 20 г. Годишното концесионно възнаграждение е в размер на 52 954,38 лв. без ДДС, а предложението за инвестиции за подобряване на облика на морския плаж, от страна на концесионера, е в размер на 221 556 лв. с ДДС.

Така на практика на западния плаж в комплекса цената на два шезлонга и един чадър ще е до 30 лв. 

Проверка на Economic.bg на сайта на Министерството на туризма, където са качени цените на плажните принадлежности за сезон 2020 г., установи, че в компелкс „Свети Влас“ западният плаж може да се окаже с най-скъпи плажни принадлежности. На централния плаж в комлекса, например, цената на чадъра е 5 лв., такава е цената и на шезлонга. На източния плаж пък стойността, на която се предлагат плажните принадлежности е 4 лв. за бройка. На „Нов плаж Свети Влас“ цената също е 4 лв, а на морски плаж „Свети Влас Болницата“ чадъра е 3.50 лв., толкова е цената и на шезлонга.

Трябва да се отбележи обаче, че записаната цена в концесионния договор, в случая е до 10 лв., което означава, че концесионерът може да предложи и цена на плажните принадлежности за туристите в размер на 10 лв. или по-малко, но не и по-скъпи. 

По време на днешното заседание на Министерския съвет беше определен и концесионер на морския плаж „Златна рибка“ в община Созопол. Фирмата „Карлтън“ ЕООД, която ще стопанисва плажа през следващите 20 г., също ще предлага чадъри на цени до 10 лв. и шезлонги на същата цена за срока на концесията. Годишното концесионно възнаграждение е в размер на 85 762,31 лв. без ДДС, а предложението за инвестиции, свързани с подобряване на облика на морския плаж е в размер на 800 160 лв. с ДДС.

Припомняме, че това лято на 25 морски плажа ще са безплатни чадърите и шезлонгите. Сред тях са „Панорама-север“, „Ривиера“, „Шкорпиловци-юг“, „Бяла-юг“, „Обзор Мотела“,  „Обзор-юг“, „Елените-2“, „Козлука“, „Делфин“, „Ахелой“, „Атанасовска коса- част 1“, „Бургас-север“, „Бургас-централен“, както и „Росенец-север“.

Целият списък с цените на чадърите и шезлонгите това лято вижте ТУК.

Подкрепи Economic.bg