Записването за ваксинация вече е възможно и електронно

Желаещите да се имунизират могат да изберат предпочитаната ваксина и място на имунизация

Записването за ваксинация вече е възможно и електронно

Снимка: „Информационно обслужване“ АД

Всички, които желаят да се ваксинират срещу COVID-19, вече могат да си запишат час чрез електронен регистър, който беше представен днес от изпълнителния директор на държавната фирма „Информационно обслужване“ Ивайло Филипов и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Регистрационната форма дава възможност да се избере предпочитана ваксина и място на имунизацията.

Системата предоставя информация за всички ваксинационни центрове в страната, както и техен актуален график с работно време. Регистрацията включва няколко стъпки:

  • Попълване на лични данни, като системата ще подава сигнал при сгрешено ЕГН;
  • Попълване на и-мейл адрес или мобилен номер, на които се получава информация за заявката;
  • Избор на предпочитана ваксина (не по производител, а по вид);
  • Избор на ваксинационен пункт и час.

Електронният регистър позволява на желаещите да променят часа и мястото на имунизация, както и да откажат вече потвърдения час за поставяне на ваксина, при невъзможност да се имунизират.

24 часа преди избрания ден за ваксинация, всички записани лица ще получат напомняне за избраната локация и час чрез и-мейл или sms. Системата позволява попълването и разпечатването на информираното съгласие, което е задължително при поставянето на ваксина срещу COVID-19.

Важно уточнение е, че системата не обхваща кабинетите на общопрактикуващите лекари, а най-ранната дата, за която може да бъде записан час е 11 март.

Коментари: 0