\"700-800 лева - не знам кой получава такива ниски заплати в България\"

Ивайло Пенчев, собственик на компанията Walltopia

Цитат на деня:

\
"Заплати от 700-800 лева? В моя фирма аз не знам да има такава заплата. Трудно намираме човек в Летница на такава заплата. Такива заплати не съществуват според мен. Не знам кой получава такива ниски заплати".

Това заяви бизнесменът Ивайло Пенчев, собственик на компанията Walltopia - най-големият производител на катерачни стени в света. Бизнесменът направи коментара в интервю за телевизия "България он ер" по повод участието му в проекта "Успели българи" на американското посолство в София.

"Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма достатъчно предприемачи тук", смята Пенчев.

Той уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо - "то той не заслужава и 300 лева".

Според предприемача сега у нас няма достатъчно успели хора, защото дълго време хората у нас не са вярвали, че могат да успеят. "След 10 години ще е много по-добре от сега", категоричен е той.

"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам", сподели Пенчев.
Коментари: 0