Започна ремонтът на околовръстното на Пловдив

Той ще се извършва на няколко етапа, а цената за реконструкцията е 25 млн. лв.

Започна ремонтът на околовръстното на Пловдив

Снимка: Wikipedia

1192 ~ 1 мин. четене

Днес започна поетапен ремонт на 14 км от Околовръстния път на град Пловдив. Отсечката съвпада с второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград и се намира в участъка между кръговото кръстовище с Пазарджишко шосе (при км 0) и кръговото кръстовище с Асеновградско шосе (при 14-ти км).

В етапа, който стартира днес, е 2-километровата отсечка, започваща от кръстовището с Кукленско шосе и продължаваща до пресичането на Асеновградско шосе. Заради ремонтните работи е ограничено движението на автомобилите, като трафикът в този участък преминава през Пловдив. Предвижда се ремонтът в отсечката да завърши в средата на март тази година.

Ремонтът на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив предвижда студено рециклиране на съществуващата асфалтова настилка, усилване на пътната конструкция и полагане на нова асфалтобетонова настилка. Ще бъде подобрена и системата за отводняване. Пътят ще е с обновени канавки. Ще се санират прилежащите съоръжения, отклонения и шлюзове. Ремонтираната отсечка ще е нова хоризонтална маркировка, стоманени предпазни огради (мантинели) и пътни знаци.

Прогнозната стойност на инвестицията е 25 млн. лв., а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

Подкрепи Economic.bg