Започва подмяната на винетките за паркиране в София

ЦГМ препоръчва живеещите в зоните да заявят по-рано желанието си да им се издаде нови стикери

Започва подмяната на винетките за паркиране в София
548 ~ 1 мин. четене
Центърът за градска мобилност (ЦГМ) стартира кампанията за подмяна на винетните стикери за зоната за платено паркиране. През есента изтичат правата за зоната на близо 6 000 души. ЦГМ изпраща един месец преди крайната дата имейл, в който подсеща водачите да подновят правото си на паркиране, ако искат.

„Вече 10% от нашите клиенти са го направили и са си спестили много време, както и притеснението, че ще останат без стикер, докато чакат той да им бъде издаден след срока на валидност на стария“, каза Румяна Милова, директор на дирекция „Паркиране и мобилност“ към ЦГМ.

Ако се подаде заявление по-рано, срокът за издаването на новия стикер е не повече от 2 дни (максимално до 5 дни, ако е необходима допълнителна проверка). При натрупване на заявления в последния момент Центърът за градска мобилност спазва нормативно определения срок за одобрение от 15 дни.

Няма промяна в реда и в основните документите, които са необходими за подновяване на стикерите за паркиране  - нотариален акт, лична карта с постоянен адрес и шофьорска книжка.


Подкрепи Economic.bg