Започнаха продажбите на Lada Vesta

Тя ще стане най-добрият руски автомобил за 2015 г.

Започнаха продажбите на Lada Vesta

Снимка: Ladavesta

6060 ~ 2 мин. четене

Днес в Русия започват продажбите на новия автомобил – Lada Vesta. "Продажбите стартират едновременно в 60 автокъщи в 25 града в страната", - съобщава пресцентърът на "АвтоВАЗ".

През първия ден в продажба влизат над 1000 коли от новата Vesta. "АвтоВАЗ" не се ангажира с предварителни прогнози за продажбите, но от компанията са уверени, че новият модел ще се радва на добри продажби.  

Дилърите на Lada имат свои статистики за потенциални купувачи, според тях в Ижевск през първия ден от продажбите, потенциално може да продадат около 350 автомобила. Вчера специално празнично мероприятие Vesta Night бе организирано в дилърските центрове в страната. Ръководителят на "АвтоВАЗ" Бу Андерсон оповести цената на новия модел и тя е 514 хил. рубли (около 7,500 хил.евро).

Предполага се, че в основната конфигурация на машината са система за блокиране на спирачките (ABS), електронна система за стабилност (ESP), въздушни възглавници (Airbag), аварийна система за сигурност "ERA GLONASS" и др. Ускорението на автомобила до 100 км/ч е за 11.8 секунди, разход на гориво на 100 км. - 7.5 литра, максималната скорост - 178 км/ч.

Серийното производство на Lada Vesta започна в завод "ИжАвто" на 25 септември, 2015 г. До края на годината е планирано производството на 5000 автомобила, а през следващата – 70 хиляди. От 25 септември до 11 ноември са произведени 1197 автомобила, което е с 300 повече от първоначално планираното. Както по-рано заяви Бу Андерсон, Lada Vesta ще стане "най-добрият руски автомобил за 2015".

Компанията се ангажира в завоюването на нови пазари, особено в Европа. За това трябва да се създаде продукт, който отговаря на изискванията за качество на европейците.

"АвтоВАЗ" планира в бъдеще да пусне луксозна серия от автомобила - LADA Vesta Signature. От нея вероятно ще се заинтересуват руски бизнесмени и длъжностни лица, коментира още Андерсон.

"Lada Vesta - първият автомобил създаден по нов дизайн на концепцията Lada, и може да се каже, че е първият нов руски автомобил през последното десетилетие", - отбелязват от пресцентъра на "АвтоВАЗ".

Подкрепи Economic.bg