Започват засилени проверки по пътищата в празничните дни

Полицейските служители ще следят за спазването на скоростта и дали шофьорите карат под влиянието на алкохол или наркотични вещества

Започват засилени проверки по пътищата в празничните дни

Снимка: Красимир Свраков

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Започват засилени проверки по пътищата в празничните дни. „Пътна полиция“ ще следи за спазването на скоростните режими, дали шофьорите карат под влиянието на алкохол или наркотични вещества, както и дали имат валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Това стана ясно след брифинг на МВР във връзка с предстоящия засилен трафик по основните пътните артерии в страната.

Камерите, които засичат скоростта на автомобилите, ще бъдат разположени по автомагистралите и първокласните пътища на страната.

„Традиционно очакваме пътникопотокът да е увеличен през празничните дни. За целта сме осигурили достатъчно екипи на „Пътна полиция”,които ще бъдат разположени на входно-изходните артерии на столицата. По информация на Агенция „Пътна инфраструктура” само в сряда около 50 хиляди автомобила са напуснали София”, заяви Николай Крушарски от СДВР.

Той уточни, че контролът ще се упражнява ежедневно във всички празнични и работни дни до края на годината. Областните дирекции ще помагат за контрола на движението. 

 

Коментари: 0