Киберсигурността не е работа за хората

Броят на свързаните устройства и хора в интернет се увеличава на фона на все по-сложни и масирани кибератаки

Киберсигурността не е работа за хората

Снимка: Pixabay

Броят на свързаните устройства и хора в интернет се увеличава на фона на все по-сложни и масирани кибератаки. Мащабите на случващото се правят осъществяването на информационна сигурност невъзможна за поддържане от хората, колкото и добри експерти да са те. Ето защо на помощ идват решения, базирани на изкуствени интелект (AI) и машинно обучение. 
Защо AI е отговорът на някои от най-сложните ни проблеми и как киберсигурността бива засегната от тези тенденции – това ще е една от основните теми по време е на международната конференция Sofia CyberSec 2019, която ще се проведе на 14 февруари, четвъртък, в зала „Джон Атанасов“ в Sofia Tech Park.  
Ролята на изкуствения интелект в осигуряването на по-добра киберзащита е свързана основно с обем и скорост, коментира в интервю за Economic.bg Петър Кирков от Telelink, който ще е един от събеседниците в тематичния панел „Cyber Security is not a job for humans: AI solutions to cyber threats“. 
Заедно с него за това как AI може да се използва за автоматизираното откриване на заплахи, по-ефективното реагиране от традиционните софтуерни подходи и как като цяло лошите да бъдат държани настрана, ще дискутират Яни Толиатос от Microsoft, Мартон Домокош от CMS Budapest и Александър Чирич от IBM. 
Повече за темите и лекторите на конференция може да научите на Sofia CyberSec 2019.

Коментари: 0