Затварят за ремонт кръговото кръстовище при „Горубляне“

Пътуващите в посока Панчарево, Кокаляне и Самоков могат да използват обходен маршрут

Затварят за ремонт кръговото кръстовище при „Горубляне“

Снимка: АПИ

1880 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

От 22 ч. до 6 ч. сутринта на 24 май ще бъде затворено кръговото кръстовище при пътен възел „Горубляне“ на Южната дъга на път II-18 Софийски околовръстен път, за да се извърши полагане на последния износващ пласт на асфалтовата настилка, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Строителните дейности ще се извършват през нощта и в почивните дни, за да не се затруднява трафикът и да не се променя разписанието и маршрутът на автобусите от градския транспорт.

От АПИ съобщават, че пътуващите в посока Панчарево, Кокаляне и Самоков ще могат да използват обходния маршрут по ул. „Бистришко шосе“ и ул. „Цар Асенов път“ в Бистрица, която свързва Бистрица и Панчарево.

Ремонтът на 6-километровия участък от Софийския околовръстен път трябва да приключи до края на годината по договор, но от АПИ съобщават, че това може да се случи и по-рано. Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, изградени са съоръженията в отсечката и в момента се полагат последните асфалтови пластове по директното трасе и локалите.

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, което стартира през октомври 2019 г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция, съобщават от АПИ.

Коментари: 0