Десетки браншове се включват в национален протест срещу мерките на Кацаров

Според Ричард Алибегов здравният министър е излъгал всички, а нищо от предложеното от бизнеса не е било приложено

Десетки браншове се включват в национален протест срещу мерките на Кацаров

Снимка: МЗ

6724 ~ 2 мин. четене
Мариана Климентиева Автор: Мариана Климентиева
Мерки срещу COVID-19

От днес започваме протести, а от другата седмица ще блокираме цялата страна. От 14.00 ч. днес се събираме във Велико Търново, утре в Пловдив, а на 7 септември в София. Целят туристически бранш се е обединил. Към нас се присъединяват казина, таксиметрови компании, превозвачи, доставчици, производители, охранителни фирми, всички свързани с нашия бранш.

Няма да спрем, докато този престъпник Кацаров не напусне здравното министерство. Този абсолютен лъжец, който вчера ми загуби целия ден с молба да дадем предложения какви мерки биха могли да бъдат щадящи за бизнеса. Нищо не беше взето в предвид, а днес излиза с тази глупост", коментира пред Economic.bg пpeдceдaтeлят нa Бългapcĸaтa acoциaция нa зaвeдeниятa (БAЗ) Pичapд Aлибeгoв.

Cпopeд плaнa зa дeйcтвиe, изгoтвeн oт Mиниcтepcтвoтo нa здpaвeoпaзвaнeтo, който влиза в сила от 7 септември и ще продължи до 30 октомври, посещенията в заведенията за хранене, игралните зали и казината се допускат в часовия интервал от 7.00 до 22.00 ч. при отстояние 1.5 метра. Допускат се не повече от 6 души на една маса и носенето на защитни маски от персонала е задължително. Разрешават се събития от частен характер – сватби, кръщенета и т.н. до 30 души на закрито и 60 на открито.

Според председателят на БАЗ министърът на здравеопазването се е провалил с плана за ваксинация.

Няма как Кацаров да си свърши работата с ваксинацията. Той е един антиваксър и го е доказал във времето преди да стане министър“, казва Ричард Алибегов .

От БАЗ ще бойкотират заповедта и няма да я спазват.

Намерили сме адвокатски дружества, които ще жалят всеки един акт. Ще блокираме цялата страна. В София протестите започват от 7 септември. Ще затворим „Орлов мост“ и всички възлови кръстовища. Ще протестираме докато мерките не паднат и президентът Радев не смени този долен лъжец", каза още Алибегов.

Според него България е единствената страна в Европа, която налага ограничения без нито една икономическа и социална мярка за бизнеса. По време на брифинга днес Кацаров каза, че очаква министрите на финансите и икономиката да изработят мерки за подкрепа на бизнесите, затворени от него.

Алибегов  прогнозира, че ако мерките не бъдат премахнати, 300-400 хил. души ще бъдат засегнати: „Абсолютни безотговорници. Никой не си позволява да остави хората на улицата без пари. Това са престъпници.“

Подкрепи Economic.bg