Заводът на Volkswagen в Словакия спира работа

В страната е обявено извънредно положение заради коронавируса

Заводът на Volkswagen в Словакия спира работа

Снимка: Unsplash

2009 ~ 1 мин. четене

Volkswagen спира работа в завода си в Братислава от понеделник, съобщава Reuters. Министър-председателят на Словакия Петър Пелегриним заяви, че заради потенциален случай на заразен с коронавирус COVID-19 в предприятието, то ще спре производство. 

Заводът на Volkswagen в Словакия е едно от най-големите предприятия в страната.

„Надявахме се, че ситуацията с коронавируса ще се успокои през уикенда, но това не се случи“, каза Оливър Грюнберг, председател на борда на Volkswagen в Словакия. Концернът за автомобили не коментира информация за заразата на един от служителите, но потвърди плановете за спиране на работата.

Словакия обяви извънредно положение в неделя, за да овладее огнището на коронавирус, като разпореди затварянето на всички магазини, с изключение на хранителните магазини, аптеките, банките, бензиностанциите и пощенските станции от 6 часа сутринта в понеделник, заяви премиерът Петер Пелегрини.

Пелегрини заяви, че в понеделник правителственият кризисен комитет ще се срещне, за да обсъди допълнителни мерки, включително стъпки за облекчаване на въздействието на кризата върху икономиката.

Коментари: 0