Заводи с 1200 нови работни места отварят в Шумен

През следващия месец в индустриалната зона ще заработи завод за изолационни материали на Simens, изграждат се и още няколко предприятия

Заводи с 1200 нови работни места отварят в Шумен

През следващия месец в индустриалната зона на Шумен ще заработи завод за изолационни материали на Simens със закрита работна площ от 9 дка. В съседство, върху 12 дка закрита работна площ се изгражда друг завод на американска компания, произвеждаща над 1100 изделия за бита, разпространявани от IKEA. Строят се и предприятие от хранителната промишленост, текстилно предприятие, печатница, както и завод за кабели за бита. Всички те ще заработят тази и следващата година и ще създадат над 1200 работни места. Това каза Любомир Христов, кмет на Шумен, пред Bloomberg TV Bulgaria.

До шест месеца Шумен ще въведе интегрирана географска система за цифровизацията на регулацията на града, включително внедряване на геоинформационна система и дигитализиране на действащите регулационни планове. 

Проектите за електронизация на дейността на общинската администрация в Шумен са на стойност 150 хил. лв., като средствата са отделени от самата община, заяви Христов. 

Още осем електронни услуги вече са достъпни чрез официалния сайт на общината.  

Коментари: 0