Над 3 млн. британци са гласували за отмяна на Brexit

Тяхната активност срина няколко пъти британския правителствен сайт

Над 3 млн. британци са гласували за отмяна на Brexit

Британски демонстрант настоява за прекратяване на Brexit

Снимка: БТА

Петицията за спиране на Brexit и оставане на Великобритания в ЕС, публикувана на сайта на британското правителство, вече е събрала над 3 млн. гласа, пише в. Independent. Броят е достигнат днес по обяд, като за по-малко от денонощие петицията е била подписана от над 2 млн. души.

Това е най-бързо събиращата подкрепа, публикувана някога на сайта на британския парламент, като в резултат онлайн порталът се е сринал няколко пъти вчера. Броят на желаещите Brexit да бъде прекратен расте, въпреки че снощи опасността да се стигне до излизане на Великобритания от ЕС без споразумение беше понижена.

Софтуерната компания Tableau е направила анализ на всички 16 хил. петиции на британския правителствен сайт и е установила, че кампанията за спирането на Brexit има над три пъти повече подписи, отколкото всички про-Brexit подписки взети заедно.

Когато броят на подписите е надхвърлил един милион, комитетът зад петицията, който се състои от депутати от всички британски партии, обяви, че нивото на активност е най-високото, което сайтът на британското правителство е поемал някога.

„Правителството многократно повтори твърдението, че излизането от ЕС е „волята на народа“. Трябва да сложим край на това твърдение, доказвайки сега силата на обществената подкрепа за оставане в ЕС“, гласи част от текста на петицията, сринала неколкократно сайта на британския парламент.
Коментари: 0