Желязков е научил повече за БДЖ от машинист, отколкото от ръководството

Транспортният министър се е срещнал днес с локомотивния машинист на дерайлиралия влак в Кресненското дефиле

Желязков е научил повече за БДЖ от машинист, отколкото от ръководството

Снимка: МТИТС

Автор: Вероника Тонева
Транспортният министър Росен Желязков е научил повече за състоянието и експлоатационната дейност в БДЖ в разговор с машинист, отколкото от служителите на ръководни позиции в „Холдинг БДЖ“. Той се е срещнал днес с локомотивния машинист на влака, пътуващ от Петрич за Благоевград, който преди дни дерайлира заради паднала скала в Кресненското дефиле, информират от ресорното министерство.

„За мен като министър на транспорта е изключително важно в най-кратки срокове да се подобри климатът на работа в националния железопътен превозвач, така че да успеем да задържим и мотивираме специалистите да работят тук. Изразих искреното си уважение към достойно трудещите се железничари и уверих, че проблемите в БДЖ ще се решават в диалог с тях“, обяснява Росен Желязков.

От днес е възможно движението на влаковете по жп линията, където преди дни се случи инцидентът. Вчера министърът обясни, че няма да се налагат допълнителни средства за ремонт на линията и ще се използват тези, заложени в бюджета на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Транспортният министър съобщи днес, че вече няма нужда от съществуването на холдинговата структура в жп превозвача. Холдинговата структура е създадена през 2011 г., за да послужи за буфер с кредиторите.

"Сега, когато задълженията са изплатени, вече няма смисъл от нея", обясни министърът в ефира на bTV тази сутрин. Относно оставките на ръководството на дружеството, той каза, че в края на идната седмица ще излезе одитен доклад, на базата на който ще вземе окончателното си решение дали да ги приеме. „Склонен съм да твърдя, че ще приема оставките в БДЖ”, каза все пак той и поясни, че според него това ръководство вече няма с какво да допринесе за развитието на железниците.
Коментари: 0