Два златни медала за българския ансамбъл в Баку

Момичетата на Весела Димитрова заеха първото място в първия финал на пет обръча

Два златни медала за българския ансамбъл в Баку
1200 ~ 1 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
Българският ансамбъл по художествена гимнастика не спира да радва публиката. Момичетата на Весела Димитрова завоюваха днес два златни медала от Световната купа, която се провежда в Баку. Едното отличие е от първия финал на пет обръча, а другото - от съчетанието на три топки и две въжета. Вчера момичетата завоюваха сребро в многобоя.

Ансамбълът в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Стефани Кирякова спечелиха златото във финала на пет обръча обръча с оценка 19.800. Вчера отборът остана втори след безупречно съчетание на обръчи, но грешка на топки и въжета.

Момичетата на Весела Димитрова играха днес с резервата Стефани Кирякова, която зае мястото на контузената Теодора Александрова. Стефи се представи повече от блестящо, като втори ден прави безгрешно един от най-сложните елементи при ансамблите в тазгодишните съчетания. Други две момичета от ансамбъла - Елена Бинева и Лаура Траатс, все още играят контузени, но успяват да покажат композициите си в пълния им блясък и да завоюват отличия на всеки старт от началото на състезателния сезон.

С два сребърни медала се окичиха и индивидуалните ни състезателки на тази Световна купа - Боряна Калейн на бухалки и Катрин Тасева на лента.

В общото класиране на четирите Световни купи - София, Песаро, Ташкент и Баку - Катрин Тасева е със злато на лента, а Боряна Калейн на обръч.
Подкрепи Economic.bg