Златев: Внасяме жалба за дъмпинг срещу Марешки

\"Утре някой ще направи хляба по 0,10 лв. и ще иска да стане президент\", коментира бизнесменът

Златев: Внасяме жалба за дъмпинг срещу Марешки

Снимка: Economic.bg

Фирми от Българската петролна и газова асоциация ще внесат утре жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за дъмпинг от страна на фирми на Веселин Марешки. Това обяви генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев пред медии днес. Той бе на разпит в спецзвеното за борба с корупцията към Софийска градска прокуратура относно думите му, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. 

Златев остана в прокуратурата близо 20 минути, съобщава Dir.bg.

Бизнесменът определи като "класически дъмпинг" случващото се с  две фирми на Веселин Марешки, които се занимават с горива, тъй като те са на загуба - едната с 1,8 млн. лв., а другата - с 13,3 млн. лв. 

По думите на Златев Марешки е проблем на българската държава и общество.

"Марешки не е проблем на Валентин Златев, на "Лукойл", той е проблем на българската държава", каза Златев. 

Според него въпросът е българската държава бори ли се срещу сивата икономика или започва да се слива с нея.

"Утре някой ще направи хляба по 0,10 лв. и ще иска да стане президент", каза още Златев и допълни, че трябва да се установи платил ли си е всички данъци Марешки. 

Златев заяви, че стои зад думите, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. На въпрос от кого е разпънат, той отговори, че "звездата на Веселин Марешки изгрява много странно в периода 2011-2012 г. при финансовия министър Симеон Дянков". Като уточни, че не твърди нищо по този повод, Златев отбеляза, че оттогава досега Марешки няма нито една приключила финансова ревизия, както и нито една приключила проверка на НАП и митниците. 

"Държавата трябва да каже събира ли си всички данъци" или позволява на някого да получава непонятни отстъпки, заяви Златев. 
Коментари: 0