5-звезден хотел във Франция отпрати принц Уилям и Кейт

Особите ще се задоволят с по-скромни условия

5-звезден хотел във Франция отпрати принц Уилям и Кейт

Френски хотел отказа да приеме принц Уилям, съпругата му - принцеса Катрин и брат му - принц Хари поради липса на свободни места, съобщават Daily Press.

Кралската фамилия получила отказ, след като направила запитване за настаняване в луксозен хотел във френския град Амиен поради планираното им посещение по случай 100-годишнината от битката при река Сома, която ще бъде отбелязана на 1 юли. След тази иронична ситуация, на кралските особи  може да им се наложи да се задоволят с по-скромни условия.

"Марот" е единственият петзвезден хотел в района. Цената на нощувка в най-луксозната хотелска стая е 270 лири. От хотела са потвърдили за изданието, че при тях е постъпило искане за двудневно настаняване на кралските особи.

"Трябваше да откажем, тъй като нямаме места. Ние сме малък хотел с 12 стаи, които отдавна са резервирани. Годишнината от битката при Сома е значимо събитие за региона. Очакват се между 25 000 и 30 000 души за честването й. Неудобно ни е, че трябваше да откажем да настаним височайшите гости. Но не можем да кажем на хората, които още преди месеци са направили резервации и са платили "Вижте, кралското семейство ще дойде и трябва да отменим престоя Ви". Няма да е справедливо", казва говорител на "Марот", цитиран от БТА.

Коментари: 0