LG представи нови монитори с ТВ тунер и IPS панели

Моделът M2752 осигурява картина във висока резолюция с реалистични цветове, а DM2752 добавя към тях и 3D функционалност

13:45 05.06.2012

LG Electronics представи нова линия висококачествени монитори с вграден телевизионен тунер. Моделите DM2752 и M2752 позволяват на потребителите да се наслаждават на различно мултимедийно съдържание, включително цифрова кабелна телевизия и всяко съдържание от компютър, във висока резолюция. DM2752 и M2752 използват IPS панели и могат да възпроизведат живи и ярки цветове дори при гледане под широк ъгъл.

Мониторите, които могат да се използват и като телевизори, поддържат функцията „картина в картината“ (PIP), която позволява на зрителите да отворят няколко екрана едновременно и да гледат телевизия, докато работят на компютъра. Те са снабдени и с Infinite Surround Sound. Така потребителите могат да се наслаждават на чист и ясен звук с пълен съраунд. DM2752 и M2752 разполагат с по два HDMI порта за по-лесно свързване с конзоли, мобилни компютри и други. Освен това двата екрана поддържат функцията USB Quick View. Тя дава възможност клиентите да преглеждат филми, видео клипове и снимки, без да се налага да включват компютъра – директно от USB.

Моделите са снабдени с In-Plane Switching (IPS) панели вместо с конвенционалните Twisted Nematic (TN). По този начин възпроизвеждат картина с изключително точни цветове, високо качество на изображенията и широк ъгъл на гледане, при който не се наблюдава промяна на цветовете, независимо от позицията на зрителите. Технологията Smooth Color Change също така елиминира трептенето, което често се наблюдава при по-динамични сцени, спортни програми или видео игри.

Мониторът с ТВ тунер DM2752 разполага и със CINEMA 3D технология за по-приятно гледане на 3D съдържание с леки и удобни очила. Той също така предлага вграден конвертор на 2D съдържание в 3D формат, което дава на потребителите неограничен избор от триизмерни филми и телевизионни програми.

Друга технология с името 3D Effect Mode усилва конвертираните изображения за по-приятно 3D забавление.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини