Sony намали прогнозата си за годишна печалба

Загубата на компанията за второто тримесечие достигна 24 млрд. японски йени

12:39 02.08.2012

Японският производител на електроника Sony намали прогнозата си за очаквана годишна печалба. Основната причина за стъпката е увеличаване на загубата на компанията през второто тримесечие на 2012 г., съобщи BBC.

Нетната загуба на Sony в периода април-юни 2012 г. достигна 24 млрд. японски йени (314 млн. долара). За съпоставимия период на миналата година отрицателният финансов резултат 15,5 млрд. йени.

Очакванията са печалбата на компанията за периода 1 април 2012 г. - 31 март 2013 г. да се свие до 20 млрд. йени. Според предишната прогноза направена през май, положителният резултат трябваше да бъде 30 млрд. йени.

Sony страда от намаленото търсене на телевизори и засилването на йената. Въпреки това, ако компанията успее да отчете печалба за цялата година, това ще обърне тенденцията от последните четири години, когато производителят на електроника излизаше на загуба. Sony е в процес на преструктуриране, като компанията вече съкрати 10 хил. служители.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Sony | загуба | печалба

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини