Създателите на Twitter пуснаха нов сайт за споделяне

Целта на компанията е да подобри качеството на съдържанието в интернет

17:30 15.08.2012

Основателите на Twitter Биз Стоун и Евън Уилямс aнонсираха официално своята нова услуга Medium. Както подсказва и името  - идеята на уеб платформата е да позволи съвместната работа с различни видове медии.

"Много други услуги успешно намалиха трудностите при споделянето на информация, но по отношение на качеството й е постигнат твърде малък прогрес. Чудесно е, че днес всеки може да бъде медийна компания, но ще бъде още по-добре, ако имаше и повече начини да работиш с други хора", казва Уилямс, цитиран от сайта C-Net.

 За да постигнат тази цел, от компанията създават платформа, в която не просто потребителите могат да качват съдържание (текст и снимки), но и да го обвързват в различни колекции. Съдържанието в тях няма да се подрежда по хронология, а по постигнат висок рейтинг.

"Medium е така направен, че да позволи на хората сами да решат колко активни да бъдат в него. „Ние знаем, че повечето хора просто четат и разглеждат съдържанието. И това не е проблем.  Когато някой изяви желание, може чрез кликване да даде индикация дали нещо му се е сторило интересно. Постването в Medium (което все още не е позволено за всички - бел.ред.) става много лесно, без да принуждава потребителите да стават блогъри или да се притесняват дали ще успеят да привлекат интереса на аудиторията”, обяснява още Уилямс.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Twitter | medium

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини