BMW проектира и малка градска къща (галерия)

Те са с преместваеми елементи и може да се персонализират

Снимка: MINI LIVING
21:24 16.10.2018
Тъй като в големите градове по света има значителен недостиг на жилища и пространство, архитектите разработват нови начини за изграждане на миниатюрни сгради. През последните години се появиха множество проекти за малки къщи, 3D принтирани домове, като всички те имат за цел да увеличат пространството и да сведат до минимум разходите.Като част от дизайнерската си серия MINI Living, BMW разкри проект за градски къщички (или по-скоро кабинки) които предлагат пространство, дори по-малко от стандартния малък дом - около 160 квадратни метра.Най-новият прототип, съвместно с архитекта Дайон Сун, е на изложба в Пекин до 4 ноември. Компанията преди това показа градските кабини в Лондон, Ню Йорк и Лос Анджелис.Всяка къщичка включва всекидневна и спална зона на единия край, както и кухня и баня в другата си част.Корпусните стени позволяват на жителите да персонализират своето пространство.
Стените също са преместваеми и могат да бъдат превърнати в импровизиран офис.Златните огледала на екстериора на кабината отразяват градската среда.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: BMW | дизайн | къща | кабина | MINI Living

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини