British American Tobacco също пуска бездимни цигари

BAT изпреварва Philip Morris International на американския пазар

Glo
Glo
Снимка: BAT
12:58 26.07.2018
British American Tobacco ще тества в продължение на 12 месеца в САЩ своя продукт Eclipse, който се използва за пушене на нагреваеми тютюневи изделия. Това според Reuters ще постави начало на силна конкуренция на този пазар.

Акциите на компанията поскъпнаха с над 5% от една страна заради тази новина, а от друга - BAT отчете по-добра от очакваната печалба за първото полугодие, подпомогната от неотдавнашното ѝ придобиване на Reynolds American.

BAT съобщи, че е получила разрешение от Американската агенция по храните и лекарствата да пусне на пазара подобрена версия на своя продукт за нагряване на тютюн, наречен Eclipse. Това бе основното регулаторно препятствие, което изчиства пътя да се тества продукта в следващите 12 месеца.

"Това означава, че продуктът на компанията ще бъде първият на пазара в САЩ, изпреварвайки IQOS", каза анализаторът на Jefferies Оуен Бенет, визирайки устройството за нагряване на тютюн на Philip Morris International. "Остава да се види колко популярен ще бъде в САЩ нагреваемият тютюн, но това, че BAT е първа, ѝ дава предимство", коментира той.

През февруари такива тестове премина и устройството на компанията Glo. Освен това компанията заяви, че очаква да се проведе научно изслушване относно Camel Snus през септември.

Производителят на цигари Lucky Strike и Dunhill заяви, че очаква да надмине приходи от 1 млрд. паунда за тази година от иновативни продукти, тъй като излизането им на нови пазари трябва да укрепят растежа през втората половина на годината след забавяне на някои ключови пазари като Япония и Корея.

През първата половина на годината BAT отчита продажби за 11,64 млрд. паунда, приблизително в съответствие със средната оценка на анализаторите според данните на Thomson Reuters.

Коригираните доходи на акция са 137.2 пенса, което надмина очакванията. Ръстът на акциите на компанията е 5.2% към 09.00 ч. по Гринуич.

У нас BAT все още не предлага нагреваеми тютюневи изделия, а на пазара единствените такива са IQOS на Philip Morris International. Бездимните стикове попаднаха в медиите в последните седмици заради желанието на управляващите да изравнят акциза им с този на обкновените цигари. Бе взето решение обаче това да се случи плавно, като първото повишение от 53% на акциза бе прието буквално преди дни.

Наскоро BAT купи и най-големите цигарени марки на "Булгартабак холдинг".Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | тестове | British American Tobacco | IQOS | нагреваеми тютюневи изделия | Eclipse | Glo

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини