Десетки хиляди освиркаха Тръмп в Лондон (галерия)

Атракция на протеста бе огромно оранжево бебе с лика на американския президент

Снимка: БТА
С плакати, свирки и шумни скандирания „Доналд Тръмп не е добре дошъл тук“ десетки хиляди хора в Лондон изразиха публично негативното си отношение към американския президент по повод първото му официално посещение в Обединеното кралство. Те участваха в демонстративно шествие в центъра на града. Критиките бяха насочени към политиките на Тръмп за имиграцията, климатичните промени и изтезанията, а също към отношението му към жените. 

Сред надписите на плакатите се четяха послания като „Изхвърлете Тръмп“, „Дръж си ръчичките далеч от правата на жените“, „Човешките права нямат граница“, „Майката Земя ни обединява“.

Атракция по време на протест бе огромното надуваемо оранжево бебе с лика на Тръмп. То държеше в ръка мобилен телефон за изпращане на съобщения в Twitter. Изобразяването на Тръмп като бебе е чудесен начин да бъде атакувано неговото крехко его, а основната ни мотивация е да го осмеем. Той не изглежда да се засяга от моралното възмущение, което предизвиква с поведението и политиките си. С него не можеш да водиш аргументирано обсъждане, но можеш да го осмееш“, каза един от организаторите на проявата с балона.

Според организаторите около 250 000 човека са се включили в демонстрациите в Лондон. Сред участниците в протестите беше британският опозиционен лидер Джереми Корбин.Протести срещу посещението на Тръмп имаше и в Глазгоу. В демонстрациите в най-големия шотландски град участваха стотици хора, включително пенсионери, студенти, семейства и активисти.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: Снимки: БТА

Етикети: протест | Доналд Тръмп в Лондон | оранжево бебе