Фандъкова: Българските градове "поумняват"

Всички хора, не само младите, трябва да развиват дигиталните си умения, смята столичният кмет

Снимка: Красимир Свраков/Economic.bg
11:52 26.06.2018
Българските градове "поумняват", но имаме още много работа. За силна дигитална инфраструктура трябва да се учим от европейските ни партньори. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe в зала „Арена Армеец“, предаде Kmeta.bg. Тя изтъкна, че в залата са представители на Амстердам и Барселона, които имат едни от най-умните проекти.

Според Фандъкова трябва да се развиват дигиталните умения не само у младите, но и у всички хора.
„За развитие на концепциите за умни градове инвестираме в иновации и нови технологии. Като например метрото, управлението на отпадъците“, каза още столичният кмет.

Фандъкова бе категорична, че отворените данни са важни за дигиталното общество. „Работим за достъп на всички до новите технологии, има 267 паралелки с профил IT в столичните школа. Подкрепяме проекти и на стартиращи компании“, каза още кметът.

Ученици разработват приложения за превод на жестомимичен език и платформа за съвместно дигитално картографиране на дърветата в градска среда, които са впечатлили кметската управа.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Йорданка Фандъкова | умни градове | WebitFestival | Webit

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини