Google плаща $40 млн. за интелектуална собственост на модния бранд Fossil

Технологичният гигант все още няма свой смарт часовник

Google обяви сделка за 40 млн. долара за закупуването на интелектуална собственост от модната марка Fossil, за да внедри нова технология за „умни“ часовници в своята платформа за носими устройства Wear OS. 

В рамките на сделката Google ще придобие и част от научно-изследователския екип на Fossil, който е разработил въпросната, а според Business Insider и мистериозна иновация. Нито една от компаниите досега не давала подробности за технологията. 

Fossil твърди, че след сделката ще запази над 200 от служителите в R&D звеното си и ще продължи да фокусира дейността си в разработването на иновационни продукти. 

В интервю за тематичния блог Warebles главният стратег по дигитализацията на Fossil Грег Маккилви коментира, че сделката с Google ще доведе до „нова продуктова иновация, която все още не е на пазара“. От думите му става ясно още, че технологията се е родила след придобиването от модния бранд на хай-тек фирмата Misfit за 260 млн. долара през 2015 г. 

Стейсъ Бър, вицепрезидент на звеното по продуктовия мениджмънт на Wear OS на Google, заяви също пред Warebles, че сегашната сделка е фокусирана главно върху привеждането на новата технология в цялата системата Wear OS. 

„Видяхме технология, която те разработваха и преценихме, че тя би могла да бъде представена по-широко, ако Google я има“, казва Бър и уточнява, че става дума за въвеждането на „чудесни функции за най-широк кръг от потребители“. 

Google отдавна си партнира с Fossil в областта на „умните“ часовници, предоставяйки своята Wear OS на модната марка. Операционната система се използва и от играчи като LG, Tag Heuer и Movado. Междувременно самата Google все още не е разработила свой смарт часовник, затова пък сделката с Fossil може да се приеме като знак за нарастващата ангажираност на компанията в областта на носимите устройства. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | часовници | операционна система | смарт часовник | Fossil | умни чсаовници | Wear OS

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини