Пловдивският съд вдигна запора върху сметки и имоти на Ветко Арабаджиев

Това не освобождава семейството от дължимите данъци

Снимка: Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
16:16 21.01.2019
Пловдивският административен съд вдигна запора върху имоти и банкови сметки на фирма на Ветко Арабаджиев. Решението на съда обаче не освобождава семейство Арабаджиеви от дължимите на държавата данъци. 

Постановлението на НАП е отменено от съда с мотива, че е налице "свръхобезпечение", което "сериозно възпрепятства дейността на ревизираното лице". 

Задълженията на "Виктория груп Корпорейшън" възлизат на 606 600 лв. главница и 39 398 лв. лихви за периода от 1 декември 2012 г.  - 31 август 2018 г. Издадено е постановление за налагане на запори на имоти и банкови сметки на обща стойност 16.1 млн. лв., съобщава bTV.

Припомняме, че в края на месец август 2018 г. бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. В хода на процесуално-следствените действия са иззети суми от 10 млн. лв. Събрани са доказателства срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които бе издадена Европейска заповед за арест. 

Тогава бе задържан синът им Вълчо Арабаджиев, който е с повдигнато обвинение за данъчни престъпления и пране на пари.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: данъци | НАП | сметки | запор | Ветко Арабаджиев | Маринела

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини