Съсипаха дюните край къмпинг "Смокиня"

Концесионерът ще бъде подведен под административна наказателна отговорност, твърдят от РИОСВ - Бургас

Снимка: Facebook/Васил Гюров
11:00 13.01.2019

Защитените дюни до къмпинг "Смокиня" са увредени след преминаване на тежка техника. Това потвърдиха от РИОСВ - Бургас след направена проверка, вследствие на подаден сигнал от потребител, който качи снимка в социалната мрежа Facebook.

В поста си музикантът и екоактивист Васил Гюров написа: "Така изглеждат днес защитените дюни на къмпинг Смокиня! Много удобно - през януари. Единственият коментар: ИЗМЕТ!!!". 

Министерството на туризма започна проверка срещу неизвестен извършител и установи, че дюните са увредени край местността "Каваци". 

"По време на проверката не се установи извършителят на деянието. Увреденият имот е част от морски плаж "Смокини" север - изключително държавна собственост, вид на територията: Защитена, НТП Крайбрежна плажна ивица, отдаден на концесия или под наем от Министерство на туризма", се казва в съобщението на РИОСВ - Бургас. 

В първия работен ден институцията ще извърши повторна проверка за определяне на точни координати от засегнатия имот. На проверката ще бъде поканен концесионерът или наемателят на плажа, който ще бъде подведен под административна наказателна отговорност", твърдят от РИОСВ - Бургас. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: концесия | проверка | дюни | Смокиня

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини