34 здравни стартъпа ще се състезават за 100 хил. евро

Всички стартиращи предприятия са в областта на здравеопазването

Снимка: Eithealth.eu
12:20 09.08.2018
34 здравни стартъпа са избрани да се състезават за повече от 100 хил. евро безвъзмездни средства. Парите ще бъдат предоставени чрез общо четири конкурса.

Финансирането се отпуска по EIT Health - една от най-големите инициативи в световен мащаб в областта на здравеопазването. Инициативата е подкрепена от Европейския комитет и Европейския институт за иновации и технологии (EIT).

EIT Health ще предостави безвъзмездното финансиране чрез своите награди InnoStars Awards: програми за обучение и конкурси в рамките на European Health Catapult и програмата за финансиране HeadStart Funding за иноватори в сферата на здравето, за трансформиране на техните иновативни идеи в пазарни решения.

188 стартъпи от цяла Европа, включително от България, са участвали в трите конкурса, като 14 от тях са били избрани за финала наесен, а 25 вече са стартирали обучението си в Instituto Pedro Nunes Incubator (IPN) в Коимбра (Португалия) – един от най-добрите инкубатори в света. Били са излъчени и 5-те най-добри отбора сред стартиращите фирми на идейно ниво.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европари | еврофинансиране | стартъпи | финансиране за бизнеса

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини