34 здравни стартъпа ще се състезават за 100 хил. евро

Всички стартиращи предприятия са в областта на здравеопазването

Снимка: Eithealth.eu
34 здравни стартъпа са избрани да се състезават за повече от 100 хил. евро безвъзмездни средства. Парите ще бъдат предоставени чрез общо четири конкурса.

Финансирането се отпуска по EIT Health - една от най-големите инициативи в световен мащаб в областта на здравеопазването. Инициативата е подкрепена от Европейския комитет и Европейския институт за иновации и технологии (EIT).

EIT Health ще предостави безвъзмездното финансиране чрез своите награди InnoStars Awards: програми за обучение и конкурси в рамките на European Health Catapult и програмата за финансиране HeadStart Funding за иноватори в сферата на здравето, за трансформиране на техните иновативни идеи в пазарни решения.

188 стартъпи от цяла Европа, включително от България, са участвали в трите конкурса, като 14 от тях са били избрани за финала наесен, а 25 вече са стартирали обучението си в Instituto Pedro Nunes Incubator (IPN) в Коимбра (Португалия) – един от най-добрите инкубатори в света. Били са излъчени и 5-те най-добри отбора сред стартиращите фирми на идейно ниво.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европари | еврофинансиране | стартъпи | финансиране за бизнеса

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини