Удължават с две години надграждането на кадастъра

Това реши правителството на днешното си заседание

13:31 12.12.2018
Срокът за надграждане на информационната система на кадастъра се удължава с две години, реши правителството на днешното си заседание. Така гражданите и бизнесът ще трябва да почакат още, за да получат обещаните усъвършенствани електронни административни услуги, които Агенцията по геодезия, картография и кадастър предлага. 

Сред тях са например тези, свързани с кадастралната карта, в която са налични скици, предоставят се справки, обединяване на имоти и пр. Въпросните услуги са описани в Тарифа 14 на Министерството на регионалното развитите и благоустройството и от областните управители.

До края на 2020 г. Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще трябва да направи анализ на нормативната уредба и описание на работите и бизнес-процесите, да надгради и оптимизира кадастрално-административната информационна система и интегрираната информационна система на кадастъра и имотния регистър. 

За този срок се очаква също хартиените документи, съдържащи се в досиетата на недвижимите имоти, и хартиените документи в деловодния архив на службите по геодезия, картография и кадастър да бъдат дигитализирани.

Изпълнението на тези дейности ще позволи на Агенцията по геодезия, картография и кадастър да надгради информационната система и така да подобри качеството на предоставяните на потребителите услуги. Досега те не са реализирани заради обжалвания на обществената поръчка за избор на изпълнител. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: кадастър | електронни услуги | МРРБ | надграждане на кадастъра | кадастрална карта

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини