ВУЗФ организира безплатна финансова академия за ученици

Дванадесетокласниците, които преминат академията с отличие, ще бъдат приети във ВУЗФ

18:35 23.01.2019
Как да планираме умно личните си финанси, как работят банките и какво в същността си е явлението „криптовалута“ - тези и още теми ще бъдат във фокуса на тазгодишната финансова академия за ученици на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и VISА Bulgaria. 

Тя започва на 1 февруари и ще продължи до 22 февруари включително. Всеки петък от месеца, от 14:30 часа, икономически и финансови експерти с богат практически опит ще запознаят учениците с азбуката на финансите. Академията е безплатна и в нея могат да се запишат гимназисти от 10, 11 и 12 клас, като тези, които преминат успешно обучението, ще получат специален сертификат. За учениците от 12 клас изходящият тест на академията ще има силата и на кандидатстудентски изпит - всички, които го издържат, ще бъдат приети във ВУЗФ. 

„Финансовото образование трябва да се разглежда като процес, който продължава през целия живот и е ключов фактор за успеха на всеки един индивид на пазара. Това е и основната ни цел – да повишим знанията и интереса на учениците в тази сфера, за да бъдат подготвени и отговорни както към личните си финанси, така и към публичните“, обясни Юлияна Георгиева – мениджър „Комуникации и кариерно развитие“ във ВУЗФ.

Академията ще се провежда в сградата на унверситета – на ул. „Гусла“ 1 в столичния квартал „Овча купел“. Уроците стартират на 1 февруари, а на 8 февруари учениците ще имат възможност да научат някои основополагащи принципи за правилното вземане на решения и планиране на лични финанси. 

Гост лектор ще бъде Спас Керимов - иноватор и създадел на start up за принтиране на човешки тъкани. Останалите лектори, които ще се включат в академията, са Марио Каменов – директор на центъра за продължаващо и професионално обучение във ВУЗФ, д-р Радостин Вазов – изпълнителен директор на университета и финансов експерт, както и доц. д-р Юлия Добрева – водещ икономист и директор на направление „Икономика“ към Лабораторията за научно-приложни изследвания на ВУЗФ. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: кандидатстване | ученици | ВУЗФ | финансова академия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини