Американският петрол достигна най-ниски стойности от месец насам

Сортът Брент поевтиня с 2.3% долара до 70,42 долара за барел

Водещите щатски индекси изпратиха втори пореден ден на загуби след изказването на Фед в сряда, че няма предвидено понижаване на лихвените проценти. Индексът на сините чипове Dow Jones се понижи с над 120 пункта до 26307 пункта. Широкият S&P 500 изтри 0.21 на сто и затвори на 2917 пункта, а технологичният NASDAQ се раздели с 0.16%. 

Технологичният сектор претърпя загуби, след като Apple и Microsoft отстъпиха от върховете, достигнати след обявяването на силните им отчети по-рано тази седмица. Книжата им поевтиняха с респективно 0.65 и 1.3 на сто, след като за кратко Microsoft достигна пазарна капитализация от 1 трлн. долара след силния си отчет. Междувременно Under Armour поскъпна с 3.5% заради по-добри от очакванията резултати. 

Цената на Tesla скочи с над 3%, след като компанията обяви план да набере до 2 млрд. долара, от които 1,35 млрд. долара от конвертируеми облигации. Останалите 650 млн. долара трябва да дойдат от нови акции. Американският лек суров петрол достигна най-ниски стойности от 1 април насам и отписа 3.22% долара от стойността си до 61,56 долара за барел, а сортът Брент поевтиня с 2.3% долара до 70,42 долара за барел.

Nonfarm Payrolls – САЩ 

След доклада на ADP в сряда днес ще бъде публикуван държавният отчет за промяна на броя на заетите в неселскостопанския сектор в САЩ, който се публикува всеки първи петък от месеца. Очаква се ръст от 190 хиляди нови заети лица през март спрямо 196 хиляди за предходния период. Информацията е със сериозно икономическо значение и се очаква волатилност на пазарите. По-голям брой от прогнозите ще даде тласък на щатския долар.

Седмичната графика ни показва пробив на стабилната през последните повече от две години подкрепа при 250 долара за акция. Миналата седмица котировките се понижиха до около 240 долара, но през настоящата успяха да възстановят малка част от загубите. Ключово за вход в позиция в момента е установяване на движението – продажба ще бъде удачна след нов спад и задържане под 240 долара, но индикаторът Стохастик „кръжи“ около 20 пункта и скоро очакваме купувачите отново да надделеят на продавачите. Тесла е една от най-волатилните компании през последните години, което предполага краткосрочни позиции за реализиране на печалби. 

Котировките пробиха горната граница на низходящия канал в последните дни на април и макар и с понижение все още се намират над нея и над 50-периодната пълзяща средна. Стохастик излиза от прекупения пазар и очакваме тест на настоящата подкрепа. Спад под нея ще даде възможност за къса позиция с първоначална цел 1.2900. Оттласкване обаче ще даде възможност за покупка с прибиране на печалбите около 1.31, а после и 1.32.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: петрол | брент | пазар | акции | злато | природен газ | фондови пазари | щатски акции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини