Apple може да премахне приложения, които записват активността на потребители

Защото го правят без да уведомяват хората за това

15:04 08.02.2019
Apple заплаши да премахне приложения от App Store, ако записват действията на потребителите без изричното им разрешение.

По-рано тази седмица TechCrunch съобщи, че приложенията за iPhone от Expedia, Air Canada и Hollister са използвали софтуер "сесия за повторение" от компания, наречена Glassbox, която им е позволила да записват действията на потребителя, като отваряне на апликации и скролове, без да информират, че записват действията им.

Apple вече е предупредила разработчиците, че трябва да казват изрично на потребителите дали и когато записват използването.

"Защитата на неприкосновеността на потребителя е от първостепенно значение в екосистемата на Apple", заяви компанията през TechCrunch. „Нашите услови яза ползване на App Store изискват приложенията да поискат изрично съгласие от потребителя и да осигурят ясна визуална индикация, когато регистрират или по друг начин записват активността на потребителя. Ще предприемем незабавни действия, ако е необходимо", твърдят от технологичната компания.

Разработчик каза пред TechCrunch, че "незабавни действия" включва премахване на приложението им от App Store, ако не е актуализирано, за да отговаря на условията.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | App Store | приложения | потребители | дейност | записване

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини