Архитекти от Италия, Франция и Русия в конкурса за обновяване на пл. "Св. Неделя" в София

Само един български екип остава в надпреварата

16:44 21.06.2019
Журито в първия етап от Международния конкурс за идеен проект за обновяване на площад "Св. Неделя" в историческия център на София избра седемте участника, на които Столична община ще изпрати покани да разработят идейни проекти.

Те са:

- Консорциум: OW/MA/CL (УУ/МА/КЛ) с членове на консорциума: One Works, Maofficina, Сracknell

- Студио "Паола Вигано"

-"Конкурент – 90" ЕООД

-Студио "Вилмот"

- Студио "Фуксас"

-Обединение AI Architects LLD, CLAB Architettura, Юрий Шередега, Дина Дридзе, Евгений Ширинян

- Обединение "ДжиТиЕрЕф & Студио Морфе" с участници в обединението: Студио "Морфе" и "Джовани Тортели Роберто Фрасони Аркитети".

Конкурсът се провежда от международно жури, в което участват редица архитекти. Председател е Малина Едрева – председател на постоянната комисия по образование, наука, култура и културно многообразие към Столичен общински съвет.

Столична община ще уведоми всички участници в конкурса за решението на журито и след изтичане на срока за обжалване ще покани избраните седем колектива да представят идейни проекти. 

Очаква се в края на ноември да бъде избран победителят, на когото Столична община ще възложи изработването на проектите за обновяване на площада.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: конкурс | ремонт | площад Света Неделя | архитекти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини