България преведе парите за изтребителите F-16

Практическото изпълнение на договорите от американска страна започва

Снимка: Pixabay
14:16 12.08.2019
Министерството на отбраната е превело цялата сума в размер на 1,2 милиарда щатски долара по международните договори за доставката от Правителството на САЩ на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение, съобщиха от ведомството. 

Преводът е нареден на 8 август (четвъртък) до Агенцията за подпомагане в областта на сигурността (Defence Security Cooperation Agency - DSCA). С тази стъпка българската страна е изпълнила ангажимента си по договорите, сключени по проекта за придобиване на нов тип боен самолет за българските Военновъздушни сили. 

С потвърждението от Агенцията за получените по сметката на Република България 1,2 милиарда долара за американската страна договорите също са в сила и започва тяхното практическо изпълнение. 

Припомняме, че договорите за закупуване на изтребителите F-16 и свързаната с тях поддръжка бяха ратифацирани от Народното събрание на 26 юли 2019 г. Те бяха подписани от министъра на отбраната Красимир Каракачанов на 11 юли.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | самолети | договори | доставка | F-16

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини