Българка става основен говорител на Европейската комисия

Говорителят Маргаритис Схинас е предложен от гръцкото правителство за еврокомисар

Мина Андреева
Мина Андреева
Снимка: Wikipedia
15:04 19.07.2019
Мина Андреева е назначена временно за главен говорител на Европейската комисия. Това потвърди самата тя на пресконференция днес, съобщава БТА. Досега Андреева бе заместник на основния говорител Маргаритис Схинас. 

Гръцкото правителство предложи вчера Схинас да бъде назначен за еврокомисар в следващия състав на ЕК с председател Урсула фон дер Лайен.

Андреева добави, че досега 15 държави от ЕС са направили предложения за следващите си еврокомисари. Пет от предложените са жени, въпреки че новоизбраният председател на ЕК поиска да работи с най-много 13 мъже в своя 27-членен екип. Тя настоя държавите в ЕС да предложат по двама кандидати - мъж и жена.

Изслушванията на кандидатите ще се състоят от 30 септември до 8 октомври. Целият състав на ЕК с председател Урсула фон дер Лайен се предвижда да бъде гласуван от евродепутатите между 21 и 24 октомври. Настоящият състав на ЕК ще бъде на работа до 31 октомври.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | ЕК | говорител | Мина Андреева | Маргаритис Схинас

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини