Барние не е оптимист за постигане на споразумение за Brexit

"Не съм оптимистичен за избягването на сценарий за Brexit без споразумение, но всички трябва да продължим да работим упорито", подчертава Барние

12:28 01.09.2019
Главният преговарящ на Европейския съюз за Brexit Мишел Барние не е оптимистично настроен за избягването на евентуалния сценарий, при който Великобритания напуска ЕС без споразумение, предаде Reuters.

"Брюксел не може да отговори на британските искания за изключване на предпазната клауза за границата между Великобритания и Ирландия от споразумението за изтегляне", заяви Барние в статия за в. "Сънди телеграф", пише БТА.

Барние заяви в статия за вестника, че предпазната клауза трябва да остане, за да запази целостта на единния европейски пазар, като едновременно с това гарантира отворена граница между Ирландия и британската провинция Северна Ирландия.

"Не съм оптимистичен за избягването на сценарий за Brexit без споразумение, но всички трябва да продължим да работим упорито", подчертава Барние в статия, публикувана на първа страница на вестника.

"Предпазната клауза е максималната степен на гъвкавост, която ЕС може да предложи на страна, която не е членка", предупреди той.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Мишел Барние | споразумение | регулации | Brexit

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини