Близо 870 свободни работни места на трудовите борси през май

Свободните позиции намаляват значително спрямо април

Снимка: Pixabay
18:37 11.06.2019

Агенция по заетостта организира 15 трудови борси през май, на които 159 работодатели представиха близо 870 работни места. Броят им значително намалява спрямо предходния месец, когато свободните работни места бяха 4000, но броят на работодатели бе значително по-висок (500), както и на организираните трудови борси (41).

В тях се включиха 1173 търсещи работа лица. Майските трудови борси се проведоха в градовете Исперих, Петрич, Раднево, Пазарджик, Левски, Ямбол, Карлово, Своге, Кула, Кърджали, Ветово, Тетевен, Крумовград, Плевен и Монтана.

Една специализирана трудова борса за продължително безработни организира през май бюрото по труда в Своге. В срещата се включиха 11 работодатели, които обявиха 69 свободни работни места. Набират се работници за длъжности в производствената сфера. 83 търсещи работа присъстваха, за да се запознаят с условията на работа и изискванията на работодателите.

14 общи трудови борси проведоха бюрата по труда в Исперих, Петрич, Раднево, Пазарджик, Левски, Ямбол, Карлово, Кула, Кърджали, Ветово, Тетевен, Крумовград, Плевен и Монтана. 148 работодатели обявиха 799 свободни работни места. 

Търсят се работници и специалисти за длъжности с различна квалификация в областта на услугите и производството – технолог по студена обработка на метали; работник за сглобяване на детайли; машинен оператор на металообработващи машини; заварчик; шлосер; монтажник на електрически елементи; машинен оператор за навиване на бобина; сервитьор; продавач-консултант; кредитен консултант; работник за консервиране; шофьор на товарен автомобил и други. 

През юни 2019 г. Агенцията по заетостта планира провеждането на 5 трудови борси.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Агенция по заетостта | безработни | свободни работни места | трудови борси | май

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини