Британският финансов министър ще понижи данъците

Саджид Джавид също така иска да опрости данъчната система в страната

Снимка: БТА
13:56 17.08.2019
Новият британски финансов министър Саджид Джавид иска да въведе по-проста данъчна система и се определя като „човек на ниските данъци“. Това е казал самият той в интервю за The Times, където е изложил икономическата програма на правителството на Борис Джонсън.

Джавид, който беше министър на вътрешните работи преди миналия месец да стане финансов министър, иска да види понижение на данъците както за хората с ниски доходи, така и за тези с високи. Според него фокусът трябва да е върху генерирането на повече приход за .

„Не трябва да има никаква изненада, че смятам, че данъците трябва да са по-ефективни. Искаме да ги поставим на ниво, при което да максимизираме приходите и това не винаги означава, че трябва да определим възможно най-високо ниво на данъците. Като цяло искам да видя по-ниски данъци, но на ниво, което ще осигурява средства за публичните услуги“, казал е британският министър.

Позицията на Джавид е като ехо на тази, изразена от Борис Джонсън, да се понижи данъкът върху доходите. Идеята на Джонсън, изразена по време на предизборната му кампания, му навлече критики от някои негови съпартийци от Консервативната партия, че се фокусира само върху гражданите с високи доходи.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | данъци | Борис Джонсън | данък върху доходите | Саджид Джавид

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини