БСП ще прави собствено преброяване

Социалистите, които по предварителни данни губят тежко тези избори, обвиняват ниската избирателна активност

20:40 26.05.2019
Резултатите от екзитполовете са много разнопосочни и няма да ги коментираме преди окончателните резултати. Правим собствено преброяване. Утре ще имаме пресконференция. Това каза депутатът от БСП Георги Свиленски, който обаче отказа да коментира ниският резултат за БСП, който им отреждат всички социологически агенции – между 23 и 25%, а разликата с ГЕРБ достига 7 пр. пункта.

Корнелия Нинова не се появи на няколкоминутния брифинг пред централата на социалистите. Не е ясно дали някой ще поеме отговорност за този провал и дали някой ще си подаде оставката. При гласуването на листата на БСП Корнелия Нинова заяви, че това не е нейната листа и няма да носи отговорност за нея.

Според Свиленски проблемът е ниската избирателна активност, която по предварителни данни е около 26-27%. Той също така смята, че много от хората, особено в провинцията, са се страхували да гласуват за БСП, за да нямат проблеми в работата си.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини