Каракачанов: Не искам преформатиране на коалицията

Министърът на отбраната отправи критики към „Атака“ за водената антикампания и нарече поведението им като „помиярщина“

Каракачанов: Не искам преформатиране на коалицията
716 ~ 2 мин. четене
Няма да искам преформатиране на коалицията. Но не знам как колегите от малката коалиция, които не изложиха нищо като аргументи, но плюха 30 дни срещу мен, срещу семейството ми, срещу Джамбазки. Това не го намирам за патриотично. Това е помиярщина. Не искам да ми се извиняват, ако искат да работим - да работим, ако не – да си тръгват по пътя. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов след обявяването на предварителните данни от екзитполовете, които дават на партията му 8% от вота на хората и има шанс да вкарат двама души в Европарламента.

„Симеонов запази джентълменски тон. Но това което направи „Атака“ към нас, не знам утре как ще се гледаме в очите. Това прави трудно взаимодействието и съжителството с тези хора“, каза Каракачанов.
Той повтори, че отделното явяване на евроизборите, на които „Атака“ и НФСБ взимат по около 1.2% от гласовете на хората, е заради двете партии, които не са искали да се явяват заедно. „Скандалите в малката коалиция между другите два партньора не са спирали. Никой не искаше трите формации да се явим заедно. И „Атака“, и НФСБ искаха да се коалират с ВМРО, но не искаха помежду си. Аз им казах, че или се явяваме трите партии заедно, или всички поотделно“, каза Каракачанов.

Според него ВМРО е постигнал този добър резултат заради ясните послания и многото работа, която партията е свършила през последните две години както в България, така и в Брюксел. Тези 8% гласуваха за това да спрат експериментите с нашата история, с българското семейство, което се състои от мъж, жена и деца, те казаха „не“ на джендър идеологията, на нелегалната миграция, „не“ на членството на Турция в ЕС за достойно място на България в ЕС“, каза той.
Коментари: 0