Част от третия лъч на метрото ще бъде готов до края на месеца (снимки)

До края на месеца трябва да е напълно готов релсовият път между бул. „Владимир Вазов“ и депо „Земляне“

Снимка: Facebook/Йорданка Фандъкова
08:51 04.07.2019
Започна вторият етап от бетонирането на релсов път на третия лъч между станциите на Орлов мост и при Малък градски театър „Зад канала“. До края на месеца трябва да е напълно готов релсовият път между бул. „Владимир Вазов“ и депо „Земляне“. Това написа в профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.„Първите 8 км от третата линия – от бул. „Владимир Вазов” през Орлов мост – Одеон – НДК – бул. „България” до „Красно село” - планираме да бъдат въведени в експлоатация до края на годината“, пише още Фандъкова, като по този начин обявените от общината срокове трябва да бъдат спазени.
20 чисто нови метровлакове вече чакат в готовото депо „Земляне” на ул. „Житница” завършването на третата линия. По нея ще се движат 14 влака, 4 ще са в профилактика и ремонт, а 2 в резерв. По предложение на кмета Йорданка Фандъкова бяха поръчани на производителя “Сименс” още 10, които ще се доставят през следващите 3 години и са свързани със следващото разширение на Линия 3 – Етап 3 и 4.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | Йорданка Фандъкова | метро | трети лъч

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини