Данъчните запечатаха 25 обекта по Северното Черноморие

Общият брой на извършените проверки по Северното Черноморие са 2300.

25 търговски обекта по Северното Черноморие са били затворени вследствие на проверките на данъчните от НАП-Варна, започнали в началото на юли, съобщи bTV. Общият брой на извършените проверки по Северното Черноморие са 2300. Сред затворените обекти има бензиностанция, СПА център и ресторанти.

Съставените актове на нарушителите са общо 142. Заради разлики при цените на продуктите и посоченото в касовите бележки са съставени 91 акта, други 35 са заради  неиздадени фискални бележки, а 5 са заради липса на фискални устройства. Част от нарушителите са наказани със запечатване на обектите за 2 седмици. 

20 обекта са поставени под физически контрол. Става въпрос предимно за заведения за обществено хранене и дискотеки. В един от контролираните обекти е забелязано увеличение в оборота.

В периода от началото на юли досега данъчните са проверили общо 242 хотела и къщи за гости, като съставените актове са само два. От дирекция „Събиране“, са посетили и взели пари от касите на 62 обекта на търговци с просрочени задължения. От тях в бюджета са постъпили 90 хил. лв.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НАП | проверки | данъчни | черноморие | търговски обекти | инспекции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини