Действащите мита трябва да отпаднат, за да има споразумение между САЩ и Китай

Според китайското търговско министерство екипите на дете страни са в контакт

Снимка: БТА
12:29 04.07.2019
Съществуващите американски тарифи ще трябва да бъдат премахнати, ако се очаква да има търговска сделка между Пекин и Вашингтон. Това обяви китайското министерство на търговията в четвъртък, цитирано от Reuters.

Лидерите на двете страни се договориха миналия уикенд да подновят търговските преговори, които бяха блокирани през май. Тогава американски служители обвиниха Китай, че се отдръпва от ангажиментите, поети в текста на договора.

„Търговските екипи от двете страни са в контакт“, каза говорителят на търговското министерство Гао Фенг.
За да започнат отново преговорите, президентът на САЩ Доналд Тръмп се е съгласил да не въвежда допълнителните тарифи за стоки на стойност 300 млрд. долара и да облекчи ограниченията върху китайския технологичен гигант Huawei.

Засега Съединените щати са обложили с 25% мита китайски стоки за 250 млрд. долара – от мебели през селскостопански стоки до полупроводници.

„Китай приветства решението на САЩ да не налага нови тарифи“, каза Гао, запитан колко време може да продължи търговското примирие.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | САЩ | търговско споразумение | вносни мита | търговски спор

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини